Quercetine, wat is het en waar is het goed voor?

Geschreven door: Team
Quercetine, wat is het en waar is het goed voor?

Quercetine, een Geschenk uit de Natuur.

Quercetine is een plantaardig flavonoïde dat voorkomt in vele voedingsmiddelen. Het wordt gebruikt als kruidengeneesmiddel voor een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen, waaronder een versterkte immuunfunctie, verminderde ontstekingen en verhoogde antioxidantactiviteit.

Quercetine is een van de meest veelzijdige en belangrijke bioactieve stoffen die de natuur te bieden heeft. Het is een krachtige antioxidant die helpt bij het bestrijden van schade aan het lichaam door vrije radicalen. Daarnaast heeft het veel andere voordelen, waaronder het verminderen van ontstekingen, het ondersteunen van een gezonde bloeddruk en het verbeteren van de insulinegevoeligheid.

Voordelen van Quercetine

Quercetine heeft een breed scala aan voordelen voor de gezondheid. Het heeft een sterke anti-inflammatoire eigenschap, waardoor het helpt bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Het is ook een sterk antioxidant, waardoor het schadelijke vrije radicalen bestrijdt die kunnen leiden tot een aantal gezondheidsproblemen.

Quercetine heeft ook een positief effect op de bloeddruk. Uit onderzoek is gebleken dat het helpt bij het verlagen van systolische en diastolische bloeddruk, wat het risico op hart- en vaatziekten vermindert.

Het helpt ook bij het verbeteren van de insulinegevoeligheid, hetgeen kan helpen bij het voorkomen van diabetes type 2. Verder helpt het bij het versterken van het immuunsysteem, wat het risico op infecties en ziektes vermindert.

Voedingsbronnen van Quercetine

Quercetine wordt voornamelijk gevonden in plantaardige voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, kruiden en kruidige specerijen. Het is vooral rijk aan flavonoïden, waaronder quercetine.

De meest voorkomende voedingsbronnen van quercetine zijn appels, rode bieten, aardbeien, kiwi's, spinazie, kool, broccoli, witte kool, sjalotten, knoflook, bosbessen, peterselie, bramen en zwarte bes. Ook zitten er grote hoeveelheden quercetine in granaatappels, cranberries en rode wijn.

Hoeveel quercetine we echter binnenkrijgen, hangt af van de hoeveelheid flavonoïden die in het voedsel zit, hoe het voedsel is bereid en hoe het wordt geconsumeerd.

Hoe te nemen?

Quercetine kan op twee manieren worden ingenomen. U kunt het gebruiken in de vorm van voedingssupplementen, waarvan de doseringen variëren van 50 tot 500 milligram per dag.

U kunt ook quercetine-rijk voedsel gebruiken, zoals schilfere appels, aardbeien, zwarte bes, rode bieten en cranberries. Door deze voedingsmiddelen te eten, kunt u een gezondere levensstijl handhaven.

Conclusie

Quercetine is een sterk antioxidant dat een breed scala aan gezondheidsvoordelen biedt. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het ondersteunen van een gezonde bloeddruk, het verbeteren van de insuline gevoeligheid en het versterken van het immuunsysteem. Quercetine kan worden gevonden in veel voedingsmiddelen, waaronder fruit, groenten, kruiden en kruidige specerijen. Het kan ook worden ingenomen in de vorm van voedingssupplementen.