De anti-aging supplementen die David Sinclair neemt

Geschreven door: Team
De anti-aging supplementen die David Sinclair neemt

David Sinclair, een professor aan de Harvard University, heeft het grootste deel van zijn academische carrière besteed aan het bestuderen van veroudering. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresse is de epigenetica van veroudering, met een focus op epigenetische herprogrammering van veroudering (bijvoorbeeld het omkeren van veroudering via Yamanaka-factoren), NAD+ metabolisme en sirtuïnen, en NAD+ voorlopers zoals NR en nmn.

Je bent misschien zijn gepubliceerde, New York Times bestseller boek over veroudering, "Lifespan: Why We Age – And Why We Don’t Have To", tegengekomen, waarin hij dieper ingaat op deze onderwerpen.

Dus welke supplementen neemt Dr. Sinclair om langer te leven?

Houd er rekening mee dat Dr. Sinclair er tot nu toe een punt van heeft gemaakt om geen supplementproducten te promoten of te onderschrijven. We hebben deze lijst samengesteld uit interviews en boeken waarin Dr. Sinclair de supplementen noemt die hij neemt.

We weten niet of hij deze supplementen nog steeds neemt, of dat hij extra supplementen neemt die niet op deze lijst staan.

Bijvoorbeeld, in zijn boek Lifespan, vermeldt hij op pagina 304 dat hij elke ochtend NMN en resveratrol neemt, vaak gemengd in zijn yoghurt.

Op basis van meerdere recente interviews en zijn boek, ziet de supplementen- en levensduurmedicijnstapel van Dr. Sinclair er waarschijnlijk als volgt uit:

 1. Nicotinamide Mononucleotide (NMN): 1g per dag, 's ochtends. NMN is een voorloper van NAD+, een belangrijke metabolische molecule die veel eiwitten nodig hebben om hun functie goed uit te voeren, zoals het beschermen en repareren van ons DNA en epigenoom. 1000 mg is een hoge dosis NMN. 250 tot 500 mg is ook voldoende om te profiteren van de gezondheids- en levensduurbevorderende effecten van NMN.

 2. Resveratrol: 1g per dag, 's ochtends. Resveratrol is een stilbenoïde die in lage hoeveelheden wordt aangetroffen in de schil van druiven. Studies hebben aangetoond dat resveratrol het risico op hartziekten, kanker en neurodegeneratie kan verminderen. David Sinclair gelooft dat resveratrol synergetisch werkt met NMN.

 3. Metformine (voorgeschreven medicijn): 800 mg, 's avonds. Metformine heeft aangetoond dat het de levensduur verlengt in verschillende organismen, waaronder zoogdieren. Bij mensen zien we dat diabetici die metformine nemen, eigenlijk langer leven dan gezonde niet-diabetici die uiteraard geen metformine nemen.

 4. Vitamine D3: idealiter 4.000 tot 5.000 IE per dag.

 5. Vitamine K2: idealiter 180 tot 360 microgram per dag.

 6. Statin: een voorgeschreven medicijn dat hij sinds zijn vroege twintiger jaren neemt vanwege een familiegeschiedenis van hart- en vaatziekten.

 7. Lage dosis aspirine: 83 mg per dag.

 8. Alfa-liponzuur (ALA): recente status onbekend.

 9. Co-enzym Q10 (coQ10): recente status onbekend.

 10. Spermidine: 1 mg per dag, 's ochtends.

 11. Quercetine en fisetine: 500 mg elk, eenmaal per dag, 's ochtends.

 12. TMG (trimethylglycine of betaine): 500 mg tot 1.000 mg per dag.

Naast deze supplementen, houdt Dr. Sinclair zich ook bezig met andere aspecten van een gezonde levensstijl om zijn levensduur te verlengen. Hij eet vaak slechts twee maaltijden per dag in plaats van drie, drinkt veel groene thee en weinig alcohol, eet weinig (rood) vlees en consumeert veel groenten. Hij is ook een voorstander van regelmatig vasten.

Wat betreft lichaamsbeweging, loopt Dr. Sinclair een of twee keer per week, zowel op een lage als hoge intensiteit. Hij doet ook een of twee keer per week aan gewichtheffen.

Dr. Sinclair gebruikt een continue glucosemonitor (CGM) om te volgen hoe de voedingsmiddelen die hij eet zijn bloedsuikerspiegel verhogen. Hij doet ook regelmatig bloedtests om zijn gezondheid te volgen.

Het is belangrijk om te weten dat hoewel deze supplementen kunnen bijdragen aan de gezondheid en levensduur, ze geen vervanging zijn voor een gezond dieet, voldoende lichaamsbeweging, en een algemeen gezonde levensstijl. Raadpleeg altijd een arts of een gekwalificeerde gezondheidsdeskundige voordat u begint met een nieuw supplementregime.