Voedingsmiddelen die Nicotinamide Mononucleotide (NMN) bevatten

Geschreven door: Team
Voedingsmiddelen die Nicotinamide Mononucleotide (NMN) bevatten

Nicotinamide Mononucleotide (nmn) is een metaboliet van vitamine B3 die van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Het is een voorloper van Nicotinamide Adenine Dinucleotide (NAD+), een co-enzym dat betrokken is bij vele cruciale processen zoals energiemetabolisme, DNA-reparatie en genexpressie. Studies tonen aan dat NAD+ niveaus afnemen naarmate we ouder worden, wat het belang benadrukt van het ondersteunen en aanvullen van de NAD+ pool voor het bevorderen van gezondheid en welzijn.

Hoewel NMN in kleine hoeveelheden in voedsel kan worden gevonden, zijn er bepaalde voedingsmiddelen die het bevatten. Hier zijn enkele van de voedingsmiddelen die NMN bevatten:

 1. Melk - Verse koemelk is niet alleen een uitstekende bron van calcium, maar ook van Riboside Nicotinamide (RN). Met 3,9µmol NAD+ per liter draagt het bij aan verjonging en vertraging van het verouderingsproces.

 2. Vis - Wereldwijd gewaardeerd om zijn delicate witte vlees en kenmerkende aroma, is vis een bron van NAD+. Tonijn en zalm bevatten respectievelijk 20,5mg en 10,1mg NAD+ per portie, waardoor ze een heerlijke manier zijn om je NMN-inname te verhogen.

 3. Champignons - Deze populaire voedingsmiddelen, die op verschillende manieren kunnen worden bereid, zijn rijk aan NAD+. Een portie Crimini champignons levert bijvoorbeeld 3,3mg NAD+ op, wat bijdraagt aan een natuurlijke verhoging van het NAD-gehalte.

 4. Kip - Ongeacht hoe je het bereidt, kip is een smakelijke en rijke bron van NMN, met 9,1mg van deze chemische verbinding per portie.

 5. Gist - Dit veelgebruikte bakkersingrediënt bevat Riboside Nicotinamide (NR), een voorloper van NAD+. Gist bevat zelfs meer NAD+ per portie dan melk, waardoor het eten van gistrijk gebak kan bijdragen aan verjonging.

 6. Volle granen - Het consumeren van rauwe groenten en volle granen wordt aanbevolen omdat ze hun voedingswaarde en vitaminebronnen behouden tijdens het koken of verwerken. Vitamine B3, aanwezig in deze voedingsmiddelen, bevat ook NR, een voorloper van NAD+.

 7. Groene groenten - Groene groenten zoals erwten en asperges zijn rijk aan voedingsstoffen en een geweldige bron van NAD+ voor het menselijk lichaam.

 8. Avocado - Deze voedingsrijke vrucht bevat ongeveer 0,45-2,4 mg NMN per 150 gram. Avocado's, bekend om hun gezonde vetten, kalium en eiwitten, zijn een heerlijke aanvulling op elke maaltijd.

 9. Broccoli - Deze vezelrijke groente bevat tal van gezonde voedingsstoffen, waaronder NMN. Een portie van 148 gram broccoli bevat ongeveer 0,37-1,68 mg NMN.

 10. Edamame - Deze gestoomde en gezouten onrijpe sojabonen zijn een geweldige bron van NMN en eiwitten.

 11. Kool - Je favoriete BBQ bijgerecht bevat NMN, kalium en vitamine C. Een kopje gesneden kool bevat tussen de 0.175-0.78 mg NMN.

 12. Komkommer - Deze hydraterende vrucht is een van de meest overvloedige bronnen van NMN, met 1 - 7,5 milligram NMN per 400 gram komkommer..

Hoewel deze voedingsmiddelen NMN bevatten, is het belangrijk om te onthouden dat de hoeveelheden relatief klein zijn. Voor degenen die hun NMN-inname aanzienlijk willen verhogen, kunnen NMN-supplementen een effectievere optie zijn.